FEESTELIJKE EXCURSIE – DVM 1698, GADO 2751 & ZUIDOOSTER 6662 – 28 September 2024

Feestelijke aanleiding van deze prachtige excursie is dat na 25 jaar de GADO-semitour 2751 weer op de weg komt na groot onderhoud en de Stichting Museumbus 1698 op 1 oktober aanstaande 25 jaar bestaat. Een mooie gelegenheid om met de twee noordelijke Leyland Den Oudsten bussen de weg op te gaan naar hun Heimat. Ook nemen wij op deze wijze alvast afscheid van het busstation Hunzehuys naast Groningen Hoofdstation welke vanaf 1985 in deze vorm bestaat. De 1698 en 2751 zijn daar vaak geweest. Medio 2026 zal het nieuwe busstation ten zuiden van het Hoofdstation in gebruik worden genomen. Zoals bekend mag worden gesteld wordt het Hoofdstation en de Spoorzone sinds 2019 verbouwd om klaar te zijn voor de toekomst.

Als extra rijdt de prachtige Zuidooster semitour DAF Den Oudsten 6662 mee van Peer Baltus. De 6662 is inmiddels ruim 25 jaar een museumbus en dat gaan we ook vieren met deze unieke excursie.

Tijdens deze excursie hebben wij de nodige leuke verrassingen voor u in petto.

De excursie zelf is een soort roadmovie vanaf Zwolle naar Groningen met onderweg fotostops. Op Assen station is een geplande pauze.

In Groningen is er voldoende tijd gepland zodat we met een van de bussen een rondrit hebben gepland door de stad. Op het einde van de middag vertrekken we vanaf Groningen via de A28 naar Meppel station. Vanaf daar rijden we door naar Emmeloord busstation om gebruik te maken van een warm buffet bij ondertussen onze vaste stek, Chinees Specialiteiten restaurant De Lange Muur. Kosten buffet zijn € 35,00 per persoon excl. drankjes

Diner is voor uw eigen rekening, eet u niet mee, geeft u dat s.v.p. door aan ons via uw aanmelding of overschrijving i.v.m. de reserveringen.

Klik hier om naar de webshop te gaan!!